«Γύρω – γύρω στο δωμάτιό μου περιμένουν οι σιωπηλοί μου φίλοι. Είναι φίλοι μου σε κάθε ώρα, λαμπερή ή σκοτεινή. Είναι ουράνια πνεύματα, που έρχονται να με συμπαρασταθούν κάθε στιγμή…»

Πολλές φορές η μελέτη ενός σχολικού βιβλίου δημιουργεί το μέλλον ενός ανθρώπου.  Το καλό βιβλίο είναι απαραίτητο για την εξωσχολική επιμόρφωση των ανθρώπων γιατί συμπληρώνει και σταθεροποιεί τις σχολικές γνώσεις, πλαταίνει τον πνευματικό ορίζοντα, ανεβάζει το πνευμα και μορφώνει την ψυχή. Η αξία του είναι τόσο μεγάλη και δυνατή ώστε και η στάση του ανθρώπου, ιδίως του νέου, απέναντι σ΄αυτό θα πρέπει να΄ναι ανάλογη. Η δράση του είναι πολυδιάστατη, διότι εκπληρώνει εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς και πολιτιστικούς στόχους. Όμως όσο ωφέλιμο μπορεί να είναι ένα καλό βιβλίο, άλλο τόσο επικίνδυνο και βλαβερό μπορεί να είναι ένα ακατάλληλο. Άρα λοιπόν είναι απαραίτητη η σωστή επιλογή του.

«Μια σταγόνα μελάνης, είπε ο λόρδος Βύρωνας, που πέφτει σαν δροσιά πάνω σε μια σκέψη, μεταβάλλει τον εσωτερικό κόσμο χιλιάδων ανθρώπων»

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας, διαθέτει μια υπέροχη συλλογή βιβλίων από αγορές του σχολείου, από δωρεές διαφόρων εκδοτικων οίκων και παιδιών που έχουν αποφοιτήσει. Λειτουργεί κάθε Παρασκευή ώς δανειστική, όπου τα παιδιά όλων των τάξεων ανάλογα με την ηλικία τους και με τη μέριμνα του υπεύθυνου δασκάλου επιλέγουν το κατάλληλο βιβλίο.

Είναι εξοπλισμένη από μια πλούσια γκάμα βιβλίων, ως προς τη μορφή και το περιεχόμενό τους: εκπαιδευτικά βοηθήματα, παιδική λογοτεχνία, παιδικά βοηθήματα, ελληνική λογοτεχνία, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, παραμύθια, ξένη λογοτεχνία, ιστορικά, θέατρο, εικαστικά, τέχνη, ποίηση, θρησκευτικά, μέσα διδασκαλίας αλλά κια αγγλική λογοτεχνία.

Στόχος μας είναι όλο και περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν ζωηρό ενδιαφέρον και αγάπη για το βιβλίο, να ευαισθητοποιηθούν για αυτό, ώστε να το δούν ως σύντροφο πιστό που ξεδιπλώνει τη φαντασία, καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τονώνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την αποδοτικότητα και κοινωνικότητά τους.

Υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης

Μιχαλογιάννη Δήμητρα (ΠΕ 70)

Categories: labs

Comments are closed.

Προτεινόμενοι Ιστότοποι

  • Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  • Comenius:PTT-Go!
  • Η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας
  • Ψηφιακό Σχολείο
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com