Στις 14-12-2011 η έκτη τάξη με τη συνοδεία τεσσάρων εκπαιδευτικών του σχολείου μας επισκέφτηκε το Πλανητάριο και στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.
Η αναχώρηση του λεωφορείου έγινε στις 8 το πρωί και με πολύ καλή διάθεση ξεκινήσαμε την εκδρομή μας.
Αρχικός προορισμός μας ήταν το Πλανητάριο όπου παρακολουθήσαμε με έντονο ενθουσιασμό και προσοχή, μια ταινία με θέμα ΄΄ Ήλιος , το Άστρο της ημέρας ΄΄. Ακούσαμε και είδαμε  πολύ σημαντικά θέματα σχετικά με τον Ήλιο και μάθαμε τα πάντα γι΄αυτόν από τη στιγμή της δημιουργίας του έως και την ημέρα που ο Ήλιος θα πάψει να υπάρχει?.
Για καλή μας τύχη , στο Ευγενίδιο Ίδρυμα, εκείνη την ημέρα λειτουργούσε και μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη θάλασσα και τα ψάρια της , την οποία επισκεφτήκαμε με μεγάλη χαρά και αρκετό ενδιαφέρον?
Επόμενος προορισμός μας ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης. Όση ώρα περιμέναμε για να έρθει η στιγμή της εισόδου μας στο μουσείο, κάναμε ένα μεγάλο και όμορφο περίπατο μαζί με τους δασκάλους μας, σαν μια μεγάλη και όμορφη παρέα, στον πεζόδρομο που βρίσκεται γύρω από την Ακρόπολη. Εκεί είδαμε τον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης και πολλά διατηρητέα κτήρια. Εντύπωση μας έκανε ένα όμορφο άγαλμα του Ιωάννη  Μακρυγιάννη?.
Στο μουσείο ξεναγηθήκαμε από την εκπαιδευτικό εικαστικών του σχολείου μας Κα Παϊταρίδου , η οποία μας έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα εκθέματα, την εποχή  και τον τρόπο που κατασκευάστηκαν και περιηγηθήκαμε ανάμεσα σε αυτά. Έτσι λοιπόν μάθαμε, διασκεδάσαμε, χαρήκαμε ,περπατήσαμε, ενημερωθήκαμε και πάνω από όλα ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα μαζί με τους δασκάλους μας .
Τέλος, γεμάτοι από νέες πληροφορίες και πολλές εικόνες επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στο σχολείο μας !!!

Categories: Projects

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να γράψετε το σχόλιό σας θα πρέπει να συμπληρώσετε σωστά την πρόσθεση... :-)

What is 2 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:

Προτεινόμενοι Ιστότοποι

  • Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  • Comenius:PTT-Go!
  • Η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας
  • Ψηφιακό Σχολείο
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com