Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς.

Προηγήθηκε με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πιθανού σεισμού, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί εκκένωσαν το κτίριο και ακολούθησαν το σχέδιο δράσης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εγκλωβισμό ατόμου-εκπαιδευτικού στον α? όροφο και πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Υπήρξε άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, όπου έδρασε ταχύτατα και με ακρίβεια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πίσω μέρος του κτιρίου και στον απεγκλωβισμό του εκπαιδευτικού από τον α? όροφο.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Διοικητή της Π.Υ. Λιβαδειάς κο Σηφάκη Γεώργιο, τον Υποδιοικητή κο Πούλο Κωνσταντίνο, τον συντονιστή της άσκησης, επιπυραγό  κο Μαχά Αριστείδη για την άψογη συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη μέρα για την προετοιμασία της άσκησης καθώς και όλους τους πυροσβέστες.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: ΕΚΑΒ, Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, Ομάδα Διάσωσης Λιβαδειάς, ΔΕΔΔΗΕ, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λεβαδέων, τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αεροπορίας και τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την άσκηση.

Περισσότερο κερδισμένοι ήταν οι μικροί μαθητές που έζησαν μια μοναδική εμπειρία.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να γράψετε το σχόλιό σας θα πρέπει να συμπληρώσετε σωστά την πρόσθεση... :-)

What is 13 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:

Προτεινόμενοι Ιστότοποι

  • Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  • ΚΑ2 Erasmus+ «Active Schools»
  • Η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας
  • Ψηφιακό Σχολείο
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com