Παρασκευή 31 Μαρτίου Επετειακή εκδήλωση για την ευλογία της Σημαίας της Επανάστασης και την απελευθέρωση της Λιβαδειάς την 1η Απριλίου 1821 από τον Οθωμανικό ζυγό, πραγματοποιήθηκε  στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, εκπροσώπων μαθητών, φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το σχολείο μας – όπως κάθε χρόνο- πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις .

Μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας κρατούν τη σημαία της επανάστασης και συμμετέχουν στη δοξολογία στην  οποία ευλογείται το λάβαρο από τον ιερέα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Η σημαία παρελαύνει με το άγημα  παρέλασης του σχολείου μας κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις της 25ης  Μαρτίου .

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς, το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και τα Σχολεία της πόλης. Αρχικά εψάλη δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών των σχολείων με σημαίες.

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας  κα Ελπινίκη Κόφφα ανάγνωσε την επιστολή του Αθανάσιου Διάκου, η οποία φυλάσσεται στην Μονή Λυκούρεση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές των σχολείων , να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και να απαγγέλουν ποιήματα.

Categories: epikaira

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να γράψετε το σχόλιό σας θα πρέπει να συμπληρώσετε σωστά την πρόσθεση... :-)

What is 11 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:

Προτεινόμενοι Ιστότοποι

  • Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
  • Comenius:PTT-Go!
  • Η Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας
  • Ψηφιακό Σχολείο
Website is Protected By Using The WP Site Protector Free Plugin From ExattoSoft.com